Vrij spelen

Als je zin hebt om te spelen, kan je naar het tennispark komen, een baan reserveren en gaan spelen! Het reserveren wordt afhangen genoemd. Door het afhangen wordt ervoor gezorgd dat de baanbezetting eerlijk wordt gerouleerd.

Als je met twee personen de baan op gaat, geldt dat je 30 minuten mag spelen voordat je ruimte moet maken voor andere spelers (als die er zijn natuurlijk). Ga je dubbelen, dan is de speelduur 45 minuten.

afhangen2Het afhangen kan op twee manieren:

  • Als de kantine open is, wordt afgehangen middels het digitale afhangbord wat zich in de kantine bevindt. Met de KNLTB-passen van alle spelende leden kan je een baan reserveren. De uitleg die op scherm wordt getoond spreekt voor zich, maar er hangt ook een uitleg naast en je kan hier kijken voor instructies. U kunt ook onderstaande video bekijken of natuurlijk andere leden vragen om hulp;
  • Als de kantine is gesloten (bijvoorbeeld in de winter) kunnen de “analoge” afhangborden die bij iedere baan hangen gebruikt worden. Stop hier de passen van je spelers-groepje in en stel de klok in op het tijdstip dat je de baan op bent gegaan. Andere spelers kunnen zo bepalen of ze die baan op mogen stappen.

Als het digitale afhangbord gebruikt wordt, kan je hier de actuele baanbezetting controleren.

Let erop dat voor trainingen, competitietoernooien en andere activiteiten ook banen gereserveerd worden. Deze reserveringen worden ook in het digitale afhangbord en de actuele baanbezetting weergegeven.

Spelen met niet-leden

Wil je met iemand tennissen die geen lid is van de vereniging, dan kan diegene 3 keer gratis meespelen als introducé. Na deze 3 keer kan hij/zij in de kantine of bij de groundsmen een dagpas kopen. Een dagpas kost € 6,- en is geldig voor een dagdeel (ochtend/middag/avond). Elk lid kan per kalenderjaar 10 keer een introducé mee laten spelen.