Huisregels

baan zon schaduwDe banen worden in topconditie gehouden door onze groundsmen. Ook wordt gerekend op de medewerking van iedereen die de banen bespeeld. Om de banen langdurig goed bespeelbaar te houden, gelden de volgende eenvoudige regels. Alvast bedankt voor het naleven!

Algemeen

Wees bij het gebruik van de banen en de rest van het park netjes:

  • Niet roken op of nabij de banen;
  • Geen glaswerk op de banen;
  • Zorg dat de banen en de omgeving vrij blijven van afval en vuil;
  • Hou het rustig; er wordt immers geconcentreerd gespeeld.

Schoeisel

Betreedt de banen alleen met schoenen die geschikt zijn voor Smashcourt banen. Een schoen met omni-zool of één die bedoeld is voor gravel voldoen hieraan. Vraag bij het kopen van schoenen bij je sportwinkel welke schoenen geschikt zijn.

Bij het verlaten van de baan is het de bedoeling dat je je schoenen veegt. Bij iedere poort ligt een mat op de grond: gebruik deze ook om het park netjes te houden. Dus niet de schoenen schoonstampen op het terras.

Slepen van de banen

Het is de regel dat na iedere partij de baan gesleept moet worden. De baan moet echter wel droog zijn om gesleept te worden. Dit is duidelijk te zien aan de bovenlaag: als deze rul is en zich laat verdelen, kan er gesleept worden.

Er hoeft dus niet te worden gesleept als de baan vochtig is of nat door regen. Als er in die situatie gesleept word, blijft er teveel infill aan het sleepnet hangen en wordt zo van de baan gesleept. Dit is makkelijk te controleren: als er infill aan de onderkant van je schoenen blijft plakken, is de baan te vochtig!

Wanneer er (niet) gespeeld kan worden

Zoals de naam zegt, kunnen de all-weather banen in principe altijd bespeeld worden. Het gebruik van de banen bij bepaalde weersomstandigheden kan echter beschadigingen of risico’s tot gevolg hebben.

  • Regen: spelen bij regen is geen probleem, totdat er zich plassen vormen. In dat geval mogen de banen niet bespeeld worden. Er dient gewacht te worden totdat het water is weggetrokken;
  • Vorst: bij vorst kunnen de banen gewoon worden gebruikt;
  • Opdooi: de banen mogen in het geval van opdooi niet betreden worden. Dit is het ontdooien van de bovenste laag van de banen, terwijl de laag daaronder nog bevroren is. Het smeltwater kan hierdoor niet weglopen;
  • Sneeuw: als de sneeuw blijft liggen, de banen niet bespelen en wachten totdat de sneeuw uit zichzelf is verdwenen;
  • IJzel: uit veiligheidsoverwegingen mogen de banen bij ijzel niet gebruikt worden.

Verlichting

Alle banen kunnen worden verlicht. In de zomermaanden wordt dit centraal vanuit de kantine geregeld. In de wintermaanden, wanneer de kantine niet altijd geopend is, kan je dit zelf doen. Op het park vooraan bij baan 1 bevindt zich een schakelkast. Druk de knop in van de betreffende banen, dan gaan de lampen aan. De lampen gaan automatisch om 22.30 uur weer uit. Het vriendelijke verzoek om niet meer lampen te gebruiken dan noodzakelijk.