TactTennis


TACTENNIS

 

Eén keer in de week maakt onze club een baan (11) vrij (vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur) voor deelnemers van Tactus Verslavingszorg. Ons lid Janneke Leeuwerik (tevens lid van de jeugdcommissie) neemt de deelnemers mee de baan op om een balletje te slaan. Zij geeft dus geen les op onze club, maar leidt deze groep.

 

Dit project, wat de naam ‘Tactennis’ draagt, is tot stand gekomen vanuit het Sportakkoord. Wat is het Sportakkoord? Sportminister Bruno Bruins heeft in de zomer van 2018 samen met de sport, gemeenten en maatschappelijk betrokken partners een Nationaal Sportakkoord gesloten met als hoofddoel zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Ook gemeente Enschede sluit zich hierbij aan. Eén van de pijlers is ‘Inclusief Sporten en Bewegen’. Het streven is dat iedereen, ongeacht wie je bent, mee kan doen. In het kader van deze pijler is dit project van start gegaan. Dit project wil de drempel om te gaan sporten, verlagen.

 

Daarnaast zien we dat plezier en ontspanning de groep deelnemers ook erg goed doet. Dat ze een uurtje lekker kunnen ballen en dus een fijne invulling hebben van hun dag, is mooi om te zien.

 

Heb je vragen? Neem dan gerust contact opnemen met Janneke op 06-83355051 of janneke.leeuwerik@gmail.com. Kom ook gerust een keertje kijken: iedereen is welkom!